Protocol Corona-maatregelen Marvo

De Nevobo heeft een protocol gemaakt om het aankomende seizoen zo goed en veilig mogelijk te volleyballen. De Nevobo adviseert ook om per vereniging zelf een protocol te hanteren. Hieronder volgen de richtlijnen die wij vanuit Marvo hebben opgesteld.


Het protocol is bedoeld voor zowel de Marvo-teams en de bezoekende teams die komen spelen in de sporthal (BMV):

Algemeen

 • Sporters dienen zelf hun (gezondsheids)risico te analyseren of zij zich buiten en/of in de sportlocatie in groepen met anderen kunnen begeven. Raadpleeg desnoods je huisarts, bedrijfsarts of behandelend arts.
 • Er geldt een dringend advies om in het BMV-gebouw een mondkapje te dragen.
 • Bij de entree van het BMV-gebouw staat een dispenser met desinfectiemiddel, men is verplicht deze te gebruiken bij binnenkomst van het gebouw.
 • In de kantine van de BMV staat een registratieformulier voor bezoekers van het BMV gebouw. Ben je aanwezig in het BMV gebouw, schrijf dan je naam op op het registratieformulier dat in de kantine ligt!
 • Ventileer de sporthal voldoende door aan het begin van de training en wedstrijden de deurramen van de sporthal (aan de kant van de parkeerplaats) een kwartier open te zetten.
 • Na aankondiging van aanvullende maatregelen op 28-9 moet de horeca van de BMV om 22:00 uur sluiten. Vanaf 21:00 uur mogen er geen personen meer worden binnengelaten.

Ben jij of is één van je gezinsleden getest op Corona?

 • Blijf thuis en ga niet naar de training of wedstrijd, ook wanneer je zelf niet getest bent, maar wel een persoon binnen je gezin. Meld je af bij je teamgenoten en trainer.
 • Het is belangrijk dat je het bestuur informeert, zodat deze waar nodig gepaste maatregelen kan nemen: info@marvo76.nl of neem telefonisch contact op met bestuursleden.
 • Wanneer een team een tekort heeft aan spelers om een wedstrijd te spelen vanwege meerdere (verplichte) quarantaines, dan dient de aanvoerder van het team contact op te nemen met de wedstrijdsecretaris Dennis te Veldhuis (telefoonnummer te vinden op de tellerslijst) of via: info@marvo76.nl zodat we de wedstrijd tijdig kunnen annuleren/verzetten.

Tijdens training en (thuis)wedstrijden

 • Het bezoekende team wordt ontvangen door een speler van het Marvo-team, die hen de weg wijst naar de kleedkamers. Indien kleedkamers 1 en 2 bezet zijn, kan er in overleg met de dan dienstdoende barvrijwilliger gebruik worden gemaakt van kleedkamers 3 en 4 (voetbal). Het is niet de bedoeling dat meerdere teams tegelijk gebruik maken van één kleedkamer (!) Houdt in de kleedkamers ook 1,5 meter in acht, ook al deel je de kleedkamer alleen met je team!
 • Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft bij contactsporten geen 1,5 meter afstand te worden gehouden.
 • Buiten het veld dienen sporters (vanaf 18 jaar en ouder) wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers en kantine.
 • Gebruik alleen je eigen spullen, zoals eigen handdoek en eigen bidon.
 • Geforceerd stemgebruik langs het veld of tribune, zoals schreeuwen en zingen, is niet toegestaan.
 • Schud geen handen, geef geen high-fives en geen fysiek contact tijdens het vieren van een overwinningsmoment en/of tijdens een wissel. Schreeuwen of uitbundig vieren en yellen is niet toegestaan.
 • De scheidsrechter dient er ook op te letten om 1,5 meter te bewaren tijdens het controleren van de spelerspassen en invullen van het DWF (digitaal wedstrijd formulier).
 • De Samsung-tablet dient vooraf en na gebruik van iedere wedstrijd te worden gedesinfecteerd met desinfectiedoekjes, deze liggen in de keuken van de kantine naast te spoelbak.

Publiek/ouders

 • Na aankondiging van aanvullende maatregelen op 28-9 mag er geen publiek meer aanwezig zijn tijdens wedstrijden. Hierop geldt als uitzondering ouders van jeugdteams die moeten rijden bij uitwedstrijden.
 • De ouders van bezoekende teams worden gezien als begeleiding en zijn dus wel toegestaan als toeschouwers. Bij thuiswedstrijden zijn ouders niet toegestaan als publiek, maar mogen wel in de kantine zitten. De regels kunnen per vereniging afwijken, raadpleeg daarom ook als ouder die moet rijden bij een uitwedstrijd de website van de vereniging die je gaat bezoeken!

Tijdens uitwedstrijden

 • Bekijk bij uitwedstrijden voordat je naar een wedstrijd gaat altijd de website van de betreffende vereniging, zodat je op de hoogte bent van het protocol van de vereniging die je bezoekt (!) Het kan voorkomen dat je je niet kan omkleden/douchen.
 • Wij adviseren de Marvo-teams om vooraf in de BMV alvast om te kleden, zodat er vooraf de uitwedstrijd nauwelijks of niet gebruik gemaakt hoeft te worden van de kleedkamer. Vooral bij grotere verenigingen kan het namelijk voorkomen dat er beperkte kleedruimtes zijn.
 • Wij adviseren personen vanaf 13 jaar om in de auto’s op weg naar een uitwedstrijd een niet-medisch mondkapje te dragen.
 • Maatregelen kunnen per sportaccommodatie verschillen, wij gaan ervan uit dat de Marvo-teams zich flexibel zullen opstellen en zich houden aan de richtlijnen van de sportvereniging waar zij te gast zijn.

Hieronder een bestand met het volledige protocol van de Nevobo:
Protocol indoor volleybal Nevobo